Internationella kvinnodagen

Idag, den 8 Mars är det den internationella kvinnodagen. Egentligen som vilken dag som helst – men ändå inte.

Kvinnor är fantastiska, Varje. Dag. Jag har så otroligt många fantastiska kvinnor i min omgivning, som varje dag stöttar, inspirerar och hjälper mig genom livet. Så många att jag skulle kunna hålla på hela dagen om jag ska nämna alla. Vänner, släkt och familj – Alla ni som känner mig, som är en del av mitt liv och som dessutom orkar med mig – jag älskar er, ni är fantastiska, TACK! <3

Ni är alla värda att hyllas, men de finns fyra kvinnor i mitt liv som måste få var i rampljuset idag. 

Min Syster, min Mamma, min Anna och min Amanda.

Madelene, Du är och kommer alltid att vara min nummer ett. Min andra halva. Det finns ingen som du. Behöver jag säga mer? Jag älskar dig.

Mamma, Du är fantastisk. Jag är så tacksam för allt du lärt mig, för allt du kommer lära mig. Tack för att du är en så fantastisk mormor. För att du stöttar mig i ALLT. Tack för att du lärt mig hur man är en mamma. Jag älskar dig.

Anna, Att du orkar med mig är helt otroligt. Att du alltid stöttar mig i de mest konstiga idéer, ger mig hopp och håller modet uppe. Du kommer aldrig förstå hur tacksam jag är för att ha en vän som du. Jag älskar dig.

Amanda, Jag vet inte vart jag ska börja. Du inspirerar mig varje dag. Jag är så tacksam för dig och för allt du ger mig. För att jag vet att du är en trygg klippa i alla stormar, för att du släpper in mig i ditt liv och vågar luta dig mot mig. DET om något, är stort för mig. Tack för att jag får vara både stark och svag med dig. Jag älskar dig.

Men sen då? Har jag inte glömt någon? Jo det har jag faktiskt. MIG SJÄLV! För vet ni, jag kan f*n jag med. Jag har utvecklats till det bättre, än har jag mycket att lära men jag har då tagit steg i rätt riktning.

Jag väljer mina fighter, men är absolut inte rädd för att ta dom. Jag är stark, inte fysiskt men psykiskt. Jag tror på mig själv. Jag är en jättebra mamma, vän och sambo. Jag går alltid in helhjärtat i det jag tar mig an, vilket också gör att jag är bra på mitt jobb.

Två egenskaper jag gillar hos mig själv är dels att jag tycker att jag är väldigt klok, och kan ge råd därefter. Jag vill väldigt gärna hjälpa till, och pratar man med mig om ett problem så försöker jag verkligen lösa det. Jag tycker att mina råd är jättebra (såklart)!

Även om jag är ung så har jag hunnit med mycket. Många framgångar och ännu fler misstag som gett mig tillräckligt med erfarenheter för att kunna hindra andra från att begå dom. Om jag inte känner att de är ett problem jag kan relatera till eller känner att jag varit med om liknande så försöker jag inte lura någon att jag har det heller.

Vilket leder oss till egenskap nummer två som jag verkligen uppskattar hos mig själv, Jag har förståelse. Jag försöker undvika att säga ”jag förstår” om jag faktiskt inte gör det, jag uttrycker mig hellre med att ”jag har förståelse”. För mig är det stor skillnad, om inte annat, en viktig skillnad. Jag försöker alltid se situationer ur olika perspektiv för att hitta svar – varför är någon arg? Hur upplevde hen det här? Vad fick hen att agera så här? Varför sa hen så? Ja, ni förstår.

Och det här är ju bara vad jag tycker. Om du tycker att jag är jätte dålig på att ge råd, ja då är det ju så. Det spelar ju ingen roll, för i slutändan handlar ju allt om vad JAG tycker. För det är ju mitt liv, min kropp och mina egenskaper. Jag har MÅNGA brister, och jag är väl medveten om dem. Men även de ser jag som en styrka, jag vet – och därför kan jag jobba på dom.

Jag är f*n stolt över att vara jag, precis som DU ska vara stolt över att vara du!
Jag utmanar dig – Vågar du dela med dig av dina egna styrkor?

Nu blev det ett väldigt långt inlägg här, och de låter som ett väldigt överdriver CV. Men det var de värt – Jag behöver det här!
Kram Isabella

One thought on “Internationella kvinnodagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *