Mjölkproteinallergi – Del 2

Hur går det egentligen med den där eventuella allergin? Vi testade att vara helt mjölkfria i tre veckor innan vi i torsdags började med mjölk igen. Han har varit en helt annan bebis under de här veckorna. Speciellt efter dom där 11 dagarna när det verkligen släppte med förstoppningen. Efter det har han inte haft några problem alls.

Som jag nämnde tidigare har det snarare varit tvärt om, det blev lite för många bajsblöjor på kort tid vilket gjorde att han blev irriterad i lilla rumpisen. Ett tag var vi rädda att han hade fått svamp, men det visade sig att han reagerade på krämen vi använde! Så nu har vi bytt och alla utslag är borta!

Men! Vi började ju med mjölk igen i torsdags, första dagarna gick det väldigt bra faktiskt, han var som vanligt. Men i måndags så vände det – förstoppad, arg och ledsen. Vi hjälpte honom med pysventil och efter det blev det bättre. Vi hoppades att han bara haft en dålig dag, men igår var det fortfarande inte bättre… Så idag slutar vi med mjölk igen.

Vi vill inte plåga honom bara för att testa i någon dag till, vi tänker att vi slutar med mjölk igen och eventuellt gör vi ett till test om några veckor. Det har ju faktiskt gått jättebra för mig att käka helt mjölkfritt. Det var inte så krångligt som jag trott, plus att när jag hittade en jättegod vegansk choklad så gick allt lite lättare, hehe!

Nu är vi alltså tillbaka till mjölkfritt och förhoppningsvis tar det inte lika lång tid för hans lilla kropp att återställa sig. Vi håller tummarna!

Kram Isabella


Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *